Saturday, 14 March 2009

SPM.SPM.SPM

Doodled by aL sYa at Saturday, March 14, 2009
huh.mesti skrg ne perasaan nervous bdk2 lepasan SPM dh hilangMyEm0.Com lps result dikeluarkan pd 12 mac 2009 kira2 pd jam 10 pg..mesti korang dh lepas rindu jumpe kengkawan lme kt skola lu..n sowi kpd spe2 yg x dpt blk skola amek result..rite now,aku nk cte psl ape2 yg bersangkut paut pd 12 mac 2009 huhu..

flight aku to KB ialah pukul 7.45..memandangkn jarak LCCT dr uma aku lebih krg 30minit je,aku btolak dr uma kul 6pg lebih..hoho itu bermakna aku bgn pd pukul 5.30 pg ekekeke..(serius pening lps tu huhu)..MyEm0.comsmp2 je aku dh nmpk kelibat bdk2 pc(yeah,rs mcm still jd budak maktab yg otw balek maktab lps cuti huhu).lps dh check in,aku sempat bersalam ngan ayh aku sblm aku msk boarding hall..bl msk je,aku terus cari surau(ye la,kua uma elok2 ms tgh azan.x smpt solat kt uma,haih..).terus terang aku ckp,dlm lingkungan ms aku kt surau n sbelumnya,aku x cuak gile2,jantung stabil je wahaha..maybe sbb aku konfiden x dpt straight a's..MyEm0.Com

kua je dr surau,dpt sembang dgn beberapa member maktab,jantung dh mule dup.dap.dup.dap..dlm ati aku pesan,"ehh rilek ar,br kt airport.."huhu..ms tu aku duk cari yana..mane yana?mane yana?"ehh awk nmpk yana x?"huhuhu..tp akhirnye aku berjaye jumpe yana,kebetulan beratur sblh die..huhu..ms tu jd nervous blk..aku risau btol klu dpt c..hohoMyEm0.Com

bl naek flight,aku n yana tpakse berpisah sbb seat laen2..(ha'ah,airasia dh start soh duduk ikot seat)..aku dpt seat 20F..dpt la duk kt tingkap,yayy!!hihihi..lme gk aku duk sorg2..phtu nmpk ade mat salleh benti jap kt sblh,waduh,"tolong la jgn duduk sini"wakaka..aku bukannye ape,aku takot diorg tny mcm2 dlm bhs omputeh,aku takot tergagap ataupun silence yg sgt lme utk pikir ayat dlm english wakakaka..ms tu aku lega sbb diorg jln gi ke blkg lg..fewh..huhu..tetiba aku rs "waduh bad luck ke ne???"MyEm0.com sbb ade mat salleh 2 org duk sblh aku..ms tu aku tgh mkn biskut IKO,aku try wat derk je dgn diorg haha..n tibe2 "HELLO" huhu..aku pun nak x nak,kne tgk gk muke die n jwb.."HYE" sambil bg senyum seramah mungkin.. XD naseb baek spjg flight tu diorg x ckp pape dh ngan aku..ekekeke..MyEm0.Com

sesampainya aku di aiport KB,aku lekas2 kejar yana yg ms tu tgh turun tangga pintu depan(aku dr pintu blkg=sbb nk usha pramugara ensem tu wahahaha,trok btol aku ne XDMyEm0.com )..klu dulu sampai2 kne tunggu baggage masuk,tp dh x pyh sbb aku x bermalam dh kt KB..MyEm0.comekekeke..aku n yana terus stret gi toilet..(hehe) phtu kua gi book cab..aku pn kuakan 50note utk byr 15MYR..lps dpt kertas tiket,dgn yakinnya aku ajak fadhli yg ade kebtulan kt situ utk join naek skali klu die xde member(lgpon sape yg xnk save money kn???huhu..15 bahagi 3 dpt la RM5 each..huhu)msk je cab,pakcik drebar tu tny"dh byr blum?"MyEm0.Comaku mcm pelik la,klu x byr lg,xkn la aku ley dpt resit tu??huhu konfiden dh byr ne..MyEm0.Comphtu nmpk kakak td panggil wakaka..die ckp"td adik masukkan balik 50 ringgit tu dlm dompet" WAKAKAKKA..AKU X BAYAR LAGI RUPENYE..MyEm0.Comwaduhh,malu2..mne nk taruk muke ne??huhu..lps byr n ckp sowii aku terus cabut msk cab dengan senyum2 tapir..wakaka

dlm cab tu,aku sembang2 ngan yana,phtu sebok2 nk tau psl plkn(sandakan)si fadhli tu..die ckp best..ade flying fox..die maen skali je,ade yg wat 4 kali die ckp..wakakak..makan lak lg sedap dr maktab pny..huhu..31 bdk semenanjung,yg laen sabahan..huhu.aaaah,ms tu mule ungkit2 psl pc..rindu btol kt pc..ekeke..

setibanya aku kt gate maktab,fadhli tny"ko blanje ke ape?"MyEm0.comwakaka aku jwb "ehh byr balik la!"MyEm0.comhoho..die bg RM10..aku pn nk bg baki RM5,tp die xmau..haih pemurahnya ko fadhli..maceh byk fadhli..jasamu akan kukenang..wakakak..phtu jumpe cikgu rosiah..cikgu dh nmpk aku dr jauh,aku pun laung la,"cikgu rosiaah!"..yg syoknya part,"alyaaaa!"MyEm0.comhaha cikgu pn excited jumpe aku..wakakaka..phtu,boring2 gi koop beli air,doink2 jumpe fadhil dengan gaya rambut baru,wuiyoo mcm RAIN!!haha..caye la ckp aku,bkn die je yg ade hairstyle baru..wakakak..then ade zaim "eh eh,zaim lah!"wakakaka..

jumpe dibah hanisab kt volleyball court n tunggu arina kt situ..huhu..duk la kejap 4 org..phtu tah cmane ley tergrak gi dewan..ahaha..tunggu pny tunggu,jumpe la rmi member lame..phtu jumpe quya!!hiiiii..QUYA,"gule2 raye!"kihkih..KITE AKAN INGAT SAMPAI BILA2 TRADEMARK AWK NE TAW,QUYA!hohoho..lme tunggu kul 10 ne..MyEm0.Combl result smp,akulah org pertama yg dpt result dlu,bangga x bangga tu!huhu..MyEm0.Comaku sedikit blur ms tu sampailah afnan(pene) ckp,"ade 1 b" kt aku..aku nangis skejap(kejap je,seminit je kot..haha)kt arina,rs terharu sbb dpt byk a1,n sedey sbb dpt 1b..hah,bercampur la perasaan tu..tp aku ok je phtu..aku reda dgn ketentuan yg Allah SWT tentukan..alhamdulillah..8A1,1A2,1B3..n alhamdulillah,rmi kwn aku yg stret a/a1..MyEm0.com

lps tu 10 org bdk C6 07/08 berkumpul n menceroboh C6!!yahhh terjah!!ekekek..




rindu korang sume!!syg milin n farah xde ms ne..:(

aku n yana balik naek teksi..ke airport..lebih krg kul 1ptg..sblm tu sempat melantak nasi lemak kt kafe...ekekek..MyEm0.Com

ape2 hal,tahniah utk sume~klu ade result yg x bgus,jgn risaw,ade hikmah..MyEm0.comjgn lupe mintak Allah berikan petunjuk..result yg dh bgus,byk2 tahniah!keep it up,n jgn takbur..igt la,ade lg yg Maha Bijaksana..wassalam..MyEm0.com

p/s:yay dpt byk dwet!huhu

7 budak suka tunjuk gigi:

Anonymous said...

congrats la ye.....

mojojojo said...

kau dak pc kan...
dngr2 pc dpt no 3 this year...
anyway, better than last year
papepun congrats mrsmpc

mojojojo said...

aku ni cm nyibuk je,
tp nk tanya jgk
kau dh plan 4 ur future ke?
nk studi mane?
course ape?

Arina on 14 March 2009 at 23:24 said...

alyaa, congrats!!!!
yep, best kan ceroboh c6!
teringat zaman mude2 dlu.
sori adek2. hahah.
ntah ble nk dtg blk pc. huhu

aL sYa on 15 March 2009 at 01:10 said...

to anonymous,mojojojo,arina=
thx!!hihi

to mojojojo=yup bdk pc..mmg no 3..alhamdulillah dpt naekkan balik 1 tangga huhu..

dh plan kot..huhu..aku nk amek sains aktuari..sbb aku sgt minat math!huhu
kt mane2 pun boleh,if ade rezki nk further kt overseas.. XD

to arina=ala diorg mst x kesah kite ramai2 ceroboh..ekekek..rsnye kte kne gi pc blk klu kte dipanggil utk interview mara..sbb mara/jpa nk pengesahan pendapatan keluarga(ade borang kt web jpa) n kne ade sign pengetua,siap dgn cop die skali..hihi

Anonymous said...

gule2 raye! mekaseh wish eppibesday kat beta~~
-quya-

aL sYa on 15 March 2009 at 22:05 said...

quya!!hahah..

quya dh tua..ekekek..same umo ngan kite dh..huhu

 

aL sYa Copyright © 2011 Blog aL sYa Yang Punyaa