Sunday, 6 March 2011

Aku Tak Suka Blogger Yang..

Doodled by aL sYa at Sunday, March 06, 2011
ok, tengok pada tajuk, bunyi macam aku prejudis ataupun mengeluarkan sebijik stereotaip.. sebenarnya tak ada niat macam tu, just share perspektif aku je, so, sorry kalau ada yang akan terasa nanti. setiap blogger pun mesti nak tau jugak kan apa pendapat pembaca tentang blog diorang? betui tak?


INGAT : sekadar berkongsi pandangan aku.. bak kata pepatah; lebih pengalaman blog walking,lebih luas la pandangan.. haha. walaupun i am not too new nor too experienced as a blogger. kalau nak sebut entry ni sebagai TIPS, macam tak layak je aku nak sebut sebagai TIPS. so, anggap sebagai apa tadi aku cakap? PENDAPAT =)

Dah ready? Lapangkan dada. Jom baca:



1. Blogger yang suka letak gambar dia 'camera-whore' banyak2 kat blog (pembaca nak baca entry anda, biarlah gambar yang diletak tu ada kena mengena dengan tajuk entry.)


2. Blogger yang letak background music kat blog tapi button player-nya tak kelihatan. (tak kisah sangat pun blogger nak pasang lagu, tapi biarlah letak player yang ada control button supaya pembaca senang untuk pause/stop lagu tersebut.kadang2 keluar lagu yang mengejut, boleh kena heart attack si pembaca2 tu)


3. Blogger yang paksa follow dia balik.contoh, "follow me back ye?" (aku ni, kalau orang follow aku, memang automatik aku follow beliau balik, tak payah suruh2, aku faham dah korang nak di-follow. lagipun, berilah kelonggaran pada pembaca untuk follow korang atau tak)



ok dah, cukup2, aku pun tak nak lebih2, kang ada pulak yang marah aku *erk* harap maap ye pada yang termakan susu basi rasa busuknya (pepatah baru) hehehe..

p/s: ada je yang tak suka rupa blog ni kan? terima kasih la sebab share pendapat. agak tersentak tapi still boleh terima kritikan korang, at least kita tau kat mana kita kurang kan? *smile*

11 budak suka tunjuk gigi:

honeymadu on 6 March 2011 at 13:31 said...

ade betulnye!

nyways nice blog! cartoon2 comel!

Ismet Ulam Raja on 6 March 2011 at 13:39 said...

lain padang lain belalang.

Lain orang lain citarasa...
Mungkin ada sebab blogger yang macam disebut, buat benda2 yang disebut tu. Kan.

aL sYa on 6 March 2011 at 14:07 said...

honeymadu, tenkiu hehe
ismet,mmg btol pn cmtu, sme la dgn penulis entry ne.

soffya cik bulan on 7 March 2011 at 00:27 said...

salam...
maaf ckp...sy pn bkn blogger yg suka ltk gmbr camwhore, yg ltk music bckground,yg ckp follow me back.. (dn yg pstinya sgt tk suka blogger yg ckp follow me bck tuhh), tp sy pn tk suka blog yg byk sgt kartun2, warna warni mcm ni... ramai jgk yg tk suka sbb blh ggu pmbacaan. apa pndpt awk?


dear,
mulakn blogging dgn nawaitu yg baik..
sy tahu awk blogger baru..tp jgn cpt sgt melatah n bt entry negatif...sbb kalau ada yg setuju, ramai yg tak setuju jgk. sbb tiap org ada pndpt n kesukaan. sy pn tk suka msk blog yg ada music bcgkrund, tp sy tk nk hentam, nnti timbul permusuhan atau org tu terbaca kecik ht pulak. kalau nk tgur, kuarkan entry mcm tips... tips utk trik trafik, iaitu jgn letak musik bcground.nk traik trafik tk semestinya kena bt entry negatif mcm ni ye..
skrd nasihat...

sm jgk blog awk..kalau sy tk suka sbb warna warni pun ramai gle yg suka kan? tp alhmdulillah, sktk ni tk pnh lg bt entry mcm ni...just entry tips adalah utk kongsi pndpt n pglmn...

mf utk teguran...

btw, selamat beramal...:)

soffya cik bulan on 7 March 2011 at 00:27 said...
This comment has been removed by the author.
soffya cik bulan on 7 March 2011 at 00:27 said...
This comment has been removed by the author.
aL sYa on 7 March 2011 at 08:36 said...

owh~tu la..fhm masing2 ade minat sendiri..sy tuka tajuk blog je ler n edit2 entry skit =)

farahaminudin on 8 March 2011 at 00:19 said...

alyaa...nak bg komen..tulisan kecik sgt susah nak bace...huhu

aL sYa on 8 March 2011 at 00:49 said...

pa'ah, takot besar sgt pulak huhu =(

♥ARIFA♥ on 8 March 2011 at 21:19 said...

sy suka sy suka ! ^^

Zafirah aka Zaf aka Zuffy on 2 April 2011 at 08:21 said...

dear cik bulan.. awk tak rase overreacted ke... this blog, i dont think it's too colourful to irritate people. it just pastel colour. not striking ones y buat org saket mate... so better u think before u say cuz ur statement shows that u're criticise the blogger. even urself aint good enough to say that
=)

 

aL sYa Copyright © 2011 Blog aL sYa Yang Punyaa