Thursday, 12 May 2011

Kumpulan Gula-Gula Memalukan??

Doodled by aL sYa at Thursday, May 12, 2011
Group 'Kpop Malaysia' atau dikenali dengan 'Wonder Girls Malaysia' dah release first single mereka.. komen aL tentang ni?



PERTAMA : omoo! sebagai peminat K-POP yang betul2 tulen daripada South Korea, aL merasakan lagu pertama mereka TIDAK LANGSUNG menepati ciri2 lagu K-POP!!

KEDUA : lagu mereka ni lebih kurang seangkatan dengan lagu GirlBand zaman 90-an i.e: seperti Elite & Feminine. Bahkan aL merasakan Elite & Feminine lebih gempak.. K-POP bukan macam lagu Suka Gitu ni~~ oh tidakkk~

KETIGA : K-POP terkenal dengan tarian hebat mereka.. lagu Suka Gitu ni? slow je, nak menari macam mana? tak rancak la huhu

KEEMPAT: komentar terakhir aL; aL akan menyokong kumpulan Gula2 KALAU mereka berhajat untuk menggemilangkan kembali era Girlband zaman 90-an.. sebab aL rindu lagu2 macam tu.. malangnya, mereka ni CIPLAK style negara lain.. bagus ke? and, pakaian mereka. ok, maybe sebab mereka 5/6 ialah Sabahan, kemungkinan besar mereka bukan Islam, jadi mereka fikir tak salah untuk berpakaian sexy, lebih2 lagi artis kita yang terang2 Islam pun pakai baju tapi macam bogel jugak. ok, so, itu terpulang kepada diri masing2.. and sorang lagi ahli, khabarnya dari semenanjung.. entah Islam atau tidak.. malas aL nak peduli dah. faham2 sendiri. apa2 hal pun, semoga kumpulan Gula2 dapat menerima kritikan dan komen daripada penduduk Malaysia. sebagai peminat K-POP, maaf untuk aL nyatakan bahawa aL kecewa dengan Gula2! pilihlah identiti negara kita sendiri.. tak perlu meniru.. kalau ada K-POP Malaysia pun, aL tetap akan pilih K-POP yang tulen dari South Korea! bukan K-POP Malaysia, MAAF!

p/s: nama Gula2 tu macam edit sikit je daripada kumpulan Candy? tak gitu?

8 budak suka tunjuk gigi:

Ecul on 12 May 2011 at 22:50 said...

tidaakkkkkk sukaaa!!!

iMBobo on 12 May 2011 at 22:52 said...

kechiwa! :(

aL sYa on 12 May 2011 at 22:52 said...

tu la ape yg aL rasakan Ecul.. sangat tak suka.. =(

aL sYa on 12 May 2011 at 22:56 said...

kecewa gila an?? lagi2 untuk peminat KPOP tulen.. huhu.. kecewa jugak sebagai Malaysian..

~Eule-owlsz on 12 May 2011 at 23:38 said...

ohoho...i hate it...like tettttttttttttt..opps..hahahah

Zafirah aka Zaf aka Zuffy on 13 May 2011 at 00:31 said...

this is bulllshitttttttttt! enjoy ke dgr?? errrrrrr. Mcm worse song ever mcm lagu Fridayyyy! uwekkkk!

aL sYa on 13 May 2011 at 00:37 said...

haha.. =)

.A:F:I:R:U:D:D:I:N. on 22 May 2011 at 02:53 said...

memalukan sgt2.. xpyh la pkai seksi, kaki cam kayu balak, lawa kaki korea lagi derr~

 

aL sYa Copyright © 2011 Blog aL sYa Yang Punyaa