Saturday, 27 August 2011

Edisi Terhad : Kucing Mengurut

Doodled by aL sYa at Saturday, August 27, 2011
Salam 27 Ramadhan (sekali lagi hoho) ^^

Mesti korang pelik, kucing boleh mengurut?? Robot ke? Oh tidak. Ni kisah benar, memang wujud seekor kucing yang pandai mengurut.. Nama dia Lily *meoww*. Dialah kucing rumah aL #hohoho

Tak tipu, betul dia pandai mengurut.. aL rasa maybe kat luar sana, ada lagi kucing spesies pandai mengurut tuan ni.. Cemane dia mengurut? Alaa.. Mesti la tak sama macam orang yang mengurut.. Tapi, boleh rasa tau dia tekan2.. Suka tengok muka dia masa mengurut, muka innocent, dengan tangan (kaki depan ye) dia dikembang2kan (manja la tu). So far tak pernah lagi snap gambar dia mengurut. Rasa rugi pulak =.='

Biasanya dia mengurut pagi2 buta dalam pukul 3-6 pagi.. Memang mood manja dia waktu malam.. Dalam masa tu, dia biasa la urut mama aL, banyak kali.. Dia punya urut tu rasa macam baby yang duk pijak2.. Hahaha. Dia suka sangat urut peha dengan punggung.. Tak tau kenapa.. Maybe sebab situ banyak lemak, sedap picit kot hahaha =D

aL pernah sekali je diurut oleh Lily.. Masa tu tengah tidur, tiba2 rasa macam ada bulu2 kat peha.. Ingatkan apa.. Geli la pulak dia urut.. Bukannya melegakan haha.

Ni biodata Lily *ahaks*

Nama: Lily
Tarikh lahir: 2 Jun 2006
Tempat lahir: Kuala Terengganu
Nama bapak: Garfield
Nama mak: Comey
Hobi: Makan, tidur, jaga anak2, sapu rumah *guna ekor*
Makanan/minuman kegemaran: Udang, ikan kembung,  telur, aiskrim durian, susu =)
Bakat: Pandai mengurut, beranak non-stop (8 kali dah derr), menanduk kepala kat kaki tuannya yang berjuntai dari atas kerusi
Sejarah penyakit: Sakit selsema paling kronik (Feb 2009); dengan mata penuh taik mata, asyik bersin, air liur berbuih2 dan meleleh2.. Masa tu memang rasa macam dia tak ada harapan dah nak hidup... Berapa kali nangis masa tu tak payah cakap la.. Sedih gila.. Tapi alhamdulillah, Lily dah sihat, dan masih bertahan sehingga sekarang.. Sayang Lily ^^

 



5 budak suka tunjuk gigi:

IppyBerry on 27 August 2011 at 18:15 said...

:) sangat2 comel . same dgn kucing sy . follow ur blog . :)

syada on 27 August 2011 at 18:18 said...

comel lah Lily tu :)

aL sYa on 27 August 2011 at 18:22 said...

ippy berry; kucing awk pn ngurut ea?besh! hehe.thx folo ^^

syada;maceh.. hehe. nt kite sampaikan pujian awk kt die haha

farahaminudin on 27 August 2011 at 20:43 said...

kucing paah pun pndai mngurut..ari tu die ikut mak paah urut kat punggung paah..hehe

aL sYa on 28 August 2011 at 00:20 said...

kucing paah amek kesempatan je tu.. wakaka. =p

 

aL sYa Copyright © 2011 Blog aL sYa Yang Punyaa