Sunday, 1 March 2009

malam yg sepi ne..

Doodled by aL sYa at Sunday, March 01, 2009

duk saje2 mlm ne,hati n fikiran ku dijentik supaya menceritakan kisah sepanjang pembesaran aku..ye la,aku igt lg ari aku daftar ms darjah 1,skrg aku dh abis skola n tgh tunggu result spm..lme dh ms berlalu..

sblm jd budak skolah..

aku igt lg aku pernah dihantar kt pengasuh yg tinggal dekat2 uma aku kt penang..ms tu aku baru 4-5 thn..aku igt aku slalu maen dgn member2 aku kt situ..aku igt bl tgh ari aku nmpk abg n kakak aku jln kt dpn lorong tu ms diorg blk dr skola,n aku lak still kne duduk dgn pengasuh aku..sbb diorg ms tu ade kelas fardu ain waktu ptg..aku igt,parents aku akan amek aku lps diorg balek keje..

pengalaman pahit ms umur tu?byk,nanny tu mmg suka dera aku..nnt aku cte..aku igt lg,ms aku maen dgn sorg kwn aku ne kt ats 'tah..lebih kurang mcm loji/longkang tp berbentuk mcm perigi yg rendah'..aku lompat dr satu 'loji' tu ke 'loji' yg laen..member aku sorg tu jln kt bwh je,aku je yg terlompat2 atas tu..n naseb aku malang,slh 1 loji tu penutupnya papan,maybe x dpt menahan beban beratku,papan tu pecah n terkapai2 aku dlm air yg aku rasakan sedang berpusar..korang nk tau ape aku pikir ms tu?aku pikir aku sedang dililit oleh ular..haha tu mesti terlebih tgk cite jungle book..ekekeke..ok2 sambung balek..

ms tu,aku mmg nervous la of course,member aku tu gi mintak tolong..tu kira naseb baek die x bengap ms tu,klu x,mmg aku x idop dh ari ne..ade 1 abg ne tlg tarik aku dr loji tu..hah ape lg,terpakse berbogel la aku sbb basah kuyup terendam dlm air tu..n makcik pengasuh aku tu ckp (bace dlm dialek penang ok? =p)"tu la,kata kt 'sape tah name budak tu' lagi slalu x pakai baju,skarang ne hang pulak"..malu btol ms tu beb..maunya x,jln berbogel smp la kt uma nanny aku tu..ish ish..

ha kne dera dgn nanny?ehh ade!aku igt lg,aku slalu ikot makcik tu gi pasar naek basikal(org utara panggil 'gerek' bukan cerek ya)..n ms kt pasar tu,makcik tu tny,"hang nak kencing?klu nak ley pi bilik ayaq"..ms tu mmg x rasa lg la beb nk kencing..but then tah mcm mane rase nk kencing..yg klakanye,aku x bitau pun kt makcik tu aku nk kencing..aku pn xtau knp aku sanggup tahan..wakakaka..tah bile aku x igt,akhirnye terburai jgk air dlm pundi kencing aku tu..ngah3..aku x brp igt sgt,tp yg aku igt,ms balek naek gerek tu,makcik tu baling panties tu kt anjing2..waduhh..aku mmg takot bebenor dgn anjing2 tu setiap kali lalu kt jln tu..aku keriau la beb=nangeh sekuat ati..tp aku beranikan diri jgk utk kutip balik 'itu'..huhu

sesampainya di rumah makcik tu,makcik tu nk tunaikan janji die utk sunat aku..die suruh aku bukak kaki luas2,n x igt sgt ms tu die pegang gunting/pisau..aku still lg nangeh ms tu..n kebetulan anak bongsu makcik ne,lelaki,die mrh jgk.."mak buat apa niiii?"nmpk la kt muke die yg die x stuju..urm..scary siot ms tu..ms tu mmg makcik tu x jd sunat la..x igt kenape..

ade lg!tunggu dulu..makcik ne pernah kenakan aku..ade satu masa ne,ade sorg bro dtg uma..aku x knal die..makcik tu jahat wey,die kate mak aku soh abg tu msk meminang aku..bro tu pun sengih je,meluat aku..aku kn budak2 lg,gi pecaye lak..wahahah..aku takot..aku lari msk bilik..aku x kire,aku nk call mak aku ms tu..bile aku pegang gagang tepon,aku stop,aku x tau nombor pejabat mak aku...adeh..smp skrg aku igt lg hal ne taw,n aku xmau jumpe die lgsung! huh..!

ms 6 thn..dh jd bdk tadika..

3 bulan pertama aku belajar kt tadika perpaduan,kt banting..ms tu aku duk ngan mak saudara aku..die cikgu kt situ..aku gi tadika tu skali dgn adik saudara aku,muda stahun jek..ape yg aku igt,kt situ rmi cina..aku x kwn la dgn sume cina..tp aku ade la blaja skit2 bhs cina kt tadika tu..seronok gak..aku igt lg bl kitorang ade rombongan gi KL tower,pusat sains negara..aku igt lg,ms tu topi aku hilang..xtau la hilang kt mane...wakakaka..aku still simpan gmbr ms kt KL tower..aku pki skirt n tgh pegang sweater..haha..

kenangan plg bez bile aku terjangkit penyakit kutu drpd sorg member aku ne..yg klakanye,minah tu bitau direct kt aku die ade kutu tp aku x menjauhi die..wawa..maybe ms tu aku x didedahkan lg dgn 'apa itu kutu' kih3..habis gatal kepala aku ne..yg beznye adek sdara aku pn kena..ekekek..makcik aku dpt tau,balek je uma terus die lumur ubat kutu yg kalernye kuning(masihku igt,keh3)..phtu die sikat rambut aku dgn sikat kutu tu..wahahaha..klaka la kne penyakit kutu..

mak aku ne risau bile aku duk dgn makcik aku ne..x terjage wey..ank die ms tu ade 4..aku lak org utara kata 'berlemoih'=comot..dgn hingus2..wakakakak..so aku tuka tadika..msk tabika kemas kt pejabat parents aku,bukit aman..haha tau2 je la bukit aman,pejabat polis..ehehe..kt situ kn,aku ade minat sorg boy(amboyy..ekekekek)..klaka sbb aku terus terang bitau aku suke die..ngahahah..ape la budak2 ne..n ade sorg budak suke aku jgk wey..name die fitri..haha..die pernah jerit 'i love u' kt aku..uwekk aku x pernah suke die..aku jerit balek kt die 'i hate u' kakaka..

kul 11 pg je abis la tadika..aku ade nanny lg ms ne taw..tp nanny ne baek,x buli aku..n nk tau x,slps 12 thn x jumpe,aku terjumpe die kt kenduri kawen..haha..seronok..mkn ms jgk la die nk igt kt aku..tp bile die tgk misai ayh aku tu,die terus cam..wahahaha..ape yg aku igt ms die ngasuh aku,die akn bg mkn,then ade time tido..time mandi..kul 2 ptg die akn kejot bgn dr tido utk gi kelas ngaji..die pun jual sengkuang dgn sos kacang kt atas tu..20 sen je,sedaaap..hehe..rmi taw budak die jage..ade sorg budak cina ne aku igt,name die ko zi mei klu x silap,die anak kwn mak/ayh aku..ade sorg ank laki die,name taufique..mude setahun gk..die ne nakal gile..klu die ade skali ms kenduri tu xtau la cmane aku nk bls dendam..ahaha..slalu kaco aku..aku igt lg,ade 1 ms tu,aku letak beg aku dlm bilik makcik tu..taufique bertuah tu gi kunci bilik tu dr dlm..aku lak br lps mandi time tu..xkan la aku nk berkemban je kot,mst la nk pki baju..baju aku dlm beg tu..

laki makcik tu terpakse kupil pintu tu..cabut tombol..bile bilik dh ley masuk,makcik tu bengang lalu mencampak taufique tu..die terbang n mendarat kt katil..wey serius ne,aku igt lg ms die melambung tu..ganas makcik tu,seb baek x mati anak die..tah cmane la diorg skrg..huhu

bile dh jd budak skola..SK Kampung Tunku,Petaling Jaya


ms darjah 1,aku ade minat 1 boy..name die hariz..klaka ble igt balek..sbb die wat ranking taw utk aweks die..ahaha..nk tau,die ltk aku no. 2..wahaha..klu aku kena mcm tu tp ms skrg ne,mmg nk kne blasah la bf aku tu..ngah3..lg klaka aku pernah berebut dgn bezfren aku ms tu,siti nadzirah.."eh die kite punye la..die ckp kite no. 2"aku ckp..aku ckp lg,"die kate awk no. 7" wahahaha..n aku n nad pernah ungkit blk psl tu ms form 1 kot..n kitorg gelak gle2..br ktorg sedar rupenye taste kitorang ms darjah 1 sgt teruk..wakakaka..n ms ne aku jd ketua kelas..syiok..

ms darjah 2,ade sorg boy minat aku,mamak,name die hamirul..aku mmg dh syak die suke aku..so aku menjauhi die..dlm klas,aku duk dgn nad..tp maybe kitorg slalu bersembang..cikgu ubah tempat..lebih malang lg,korg tau?aku kne duduk sblh pakcik hamirul tu..aiyo..aku telan air liur..nk x nk,kne terima gk..adehh..plg klaka ms ne,ade 1 ms,mamat tu letak tangan die kt kerusi aku,btol2 bwh peha-bontot aku..aku mrh la wey!lebih krg mcm ne,"eh ape tangan masuk bwh punggung org ne!gatal la!" ahahaha..n ade sorg classmate aku ms tu ckp,cikgu yg tuka tempat aku tu dengar aku mrh hamirul..wakakaka..ms ne gk aku dilantik jd pengawas percubaan..

ms darjah 3,paling aku igt ms nk amek PTS la..sblm layak amek PTS,kne pass 3 subjek dlu..klu x silap bm,bi,math..aku dpt sume tu a..so layaklah aku utk amek PTS..aku beli la buku sains UPSR..stadi?tah la,x igt..kui3..tp aku igt aku ade buku latihan PTS..yg x syoknye,bile kua result PTS,aku x pass utk lompat..sedey2..hm msk je darjah 3,pangkat pengawas percubaan dh naek,jd pengawas..


ms darjah 4,aku igt lg,aku ley kate cemerlang la ms ne..aku duk kelas 1st taw..aku slalu dpt 4a1b..tp tup2 tah knape ms final aku dpt 1a4b wahahha..terbalek lak..so,aku terpakse turun 1 kelas bile msk darjah 5..n aku igt lg,sorg kawan aku ne,afila,wat 1 'matchmaking agency'..seronok..aku jd ahli gk..setiap ahli kne ade buku kecik utk tuleh laporan org yg kitorang padankan..tp kebanyakannya x tau kitorg padankan diorg..kitorang mcm spy je,phtu start gossiping..peh,bdk kecik dh tau gosip..ekekeke..n aku sendiri,yeah,kena jgk match dgn senior..senior yg tua 2 thn..mule2 aku x suke,ye la,tahi lalat tepi idung..huhu..tp ensem mamat tu..lame2 aku tersuke gk mamat tu..name die azrein riza..lg klaka,adik die yg mude setahun dr aku,azira,nak aku jd kakak ipar die..wahahahhaahah..aku slalu spy mamat ne smp tau die ade adek..akakaka..tp mamat tu x suke aku pun..hohoho..n skali lg aku jd pengawas percubaan sbb dh tuka sesi pg..

ms darjah 5,dh jd pengawas btol..n still prangai same,aku minat sorg lg senior..darjah 6..haziq farhan..hahaha..aku ne gile sgt kt die,aku igt ms aku join lawatan ke melaka,aku beli keychain n tempah nama die kt keychain tu..gile kn?aku bg die,ank azean irdawati iaitu inessa irdayanti yg ms tu drjah 6 jd org tgh,die la yg passkan keychain tu kt haziq..tp haziq xnk,die soh inessa bg balek..waduh...hancur berkecai atiku..remuk..aku pun rosakkan keychain tu n buang kt blakang kolam ikan(kt tangga B,tangga cikgu,aku igt lg..)tah2 air terjun kolam tu jd rosak kot lps tu haha..akademik aku lak,meningkat balek,ade 2a3b..final dpt 3a2b..akhirnye dpt naek balek ke kelas asal..kelas 1st..

mls jgk aku nk cte dh ne,cuz kebanyakannya aku suka ramai org ms skola ne..biar aku terus terang..
[tadika]=sorang
[darjah 1]=sorang;hariz
[darjah 4]=sorang;azrein
[darjah 5]=sorang;haziq
[darjah 6]=3 orang;raihan,omar,fendi

plg dahsyat ms tu ialah ms darjah 6..kn?maybe sbb pertukaran hormon..wakakaka
msk lower secondary lg dahsyat..ahahaha..tp maleh nk cte..malu..=p
seronok kn bile imbas balek zman kecik2..


ok la sume..skarang dh kul 2.15 am..dh lewat sgt dh ne..thanx sbb sudi baca..XD
adios..wassalam..

9 budak suka tunjuk gigi:

apik aka zamer aka met aka nameck on 2 March 2009 at 16:01 said...

buas jgk hg dlu2 noh..
igtkn ak sja yg buas..
ish3...

aL sYa on 2 March 2009 at 16:13 said...

haha..
bese arh..
budak2..
kehkeh

alone on 5 March 2009 at 12:51 said...

heheh.

kenangan zaman silam.

aL sYa on 6 March 2009 at 02:08 said...

hihi..

rindu zaman kecik2 dulu..

XD

mojojojo said...

bestnye klau dpt jd bndak2 kecik balik....

aL sYa on 15 March 2009 at 01:15 said...

to mojojojo=tu la..miss the old times..tp nk wat cmane,xley pth balik ms dh..hihi

Akmal said...

giler r minah ni..hek3..
hrp je pengawas padahal sma je cam bdk base..
x mskkan ak skali ekh dlm 2..huk3xpe2..tgk t

aL sYa on 28 March 2009 at 00:24 said...

akmal,
haahaha
aku x igt lgsung psl ko..
maybe ko bad memories aku dlu2..
whahahaha

nad said...

ya ALlah. malunyaaa. loser gila lah waktu std 1. hahaha

 

aL sYa Copyright © 2011 Blog aL sYa Yang Punyaa