Monday, 14 February 2011

Requestla Tutorial...

Doodled by aL sYa at Monday, February 14, 2011
aku baru je selesai edit blog ni..siapa2 yang rajin jenguk blog ni, terutamanya si dia, mesti perasan yang blog ni nampak lain..apa yang lain?FONT!

excited gilaa aku bila dapat tukar font template ni..bukan setakat font, sebelum ni pun aku dah tukar banyak..tak caya? meh try tengok template asal, tapi korang kena janji jangan pi habaq kat beliau okeh? okeh? hehe..syyyhh.. klik sini


dah tengok? lain kan? background lain, font lain, icon tepi post title pun lain, siap ada shoutbox ajax float tu lagi..yang sangat obvious aku kekalkan format template tu: 3 column, navigation box warna cokelat, and header image..aku teringin nak ubah navigation box tu, tapi tak berani lagi haha.


so kalau siapa2 yang nak blaja ubah2 template, korang request la kat aku..mana yang dapat permintaan tinggi, aku akan post dulu tutorial pasal tu..insyaAllah aku bantu =)


p/s: ala mesti korang pikir, "buat apa aku nak request2 kalau aku sendiri boleh google je, lagi cepat" huhu..aku cuma nak idea je, tak tau nak start dengan tutorial ape huhu

6 budak suka tunjuk gigi:

Engku Sofea on 14 February 2011 at 02:25 said...

tahu tak cane nak letak kotak fromspring kat belog? heeee

aL sYa on 14 February 2011 at 02:30 said...

heee~tu try cari kod embed die kt formspring..then letak je kt sidebar gune add html tu..

Z+A+T+I+E+Y on 14 February 2011 at 18:46 said...

macamane nak buat yag header atas 2?

yang :HOME:MY AWARD:YOUR AWARD..
Bile nk buat x jadi..kuar home je..nk tambah cane?

aL sYa on 14 February 2011 at 23:39 said...

owh yg tu..yg tu gi kt posting>edit pages =)

saiful iman musa on 15 February 2011 at 03:05 said...

hye... saye berminat nak taw mcm mane awak dapt font tuh...
nak tulisan sebijik mcm tu

aL sYa on 15 February 2011 at 03:34 said...

owh name tulisan tu 'just me again down here' ade kt google pny font..nt sy post psl tu dl..thx 4 d request =)

 

aL sYa Copyright © 2011 Blog aL sYa Yang Punyaa