Monday, 20 June 2011

Istimewa Hari Bapa~

Doodled by aL sYa at Monday, June 20, 2011
Hari ni (19 Jun) special sebab dah lama tak buat kad sendiri, biasanya beli, sebab yang jual tu lebih comel dan kemas.. Tapi sebab aL duk terperap kat umah je cuti sem ni, aL tak ingat untuk keluar beli kad Hari Bapa.. So,buat la sendiri.. Guna Internet dan Microsoft Word je.. Ni preview soft copy kad tu..~



3 baby yang dipegang oleh robot tu ibarat kami 3 beradik berada di bawah perlindungan seorang bapa yang gagah dan berani.. Hero kami la.. ecehh.. hehehe.. Bila lipat, gambar bear kecik tu jadi cover belakang, gambar robot tu mestilah cover depannya kan..

Ni bahagian dalam kad tu.. Ala-ala sijil penghargaan menang anugerah hohoho..

Petang tu, aL masak makanan petang.. Bukan dinner, tapi seakan-akan dinner.. Kenapa camtu? Sebab Abah aL makan tu untuk hilangkan sikit je rasa lapar.. Bila malam, dia pekena nasi pulak.. Nasi tu barulah namanya dinner.. hehe.. So apa yang aL masak istimewa untuk hari bapa?

Ni dia!!

Stik daging (tapi potong kecik je), burger daging special dan jugak wedges buatan sendiri.. hehehe.. aL tak ada assistant masa masak tu, aL grill taw, so agak lama masak untuk siapkan semua tu.. 1 jam setengah.. Yang lama sangat tu kentang la.. Sebab mula2 kena rebus, lepas potong barulah boleh grill wedges tu.. Tu la paling lama nak siap masak.. Tapi sambil2 rebus lagi tu, aL siapkan burger.. Kiranya kena guna 2 dapur jugak la, dah la tak ada assistant.. Mama aL tolong jugak la sikit2..


Kuah stik tu macam tak jadi sangat, pekat dia secukup rasa tapi termasin sikit sebab terlebih kicap cair kot.. huhu.. Tak apa la, janji sedap, puas hati! hohoho =)

Amacam? Sweet tak? hehe

4 budak suka tunjuk gigi:

mimie saie nie on 20 June 2011 at 11:10 said...

best je :) happy belated father day utk ayh awk :)

aL sYa on 22 June 2011 at 01:09 said...

trima kasih awk =)

basikalbaru on 8 April 2012 at 01:27 said...

hye blh berkenalan . bukan dgn ayah awak. dgn awak. :D

aL sYa on 11 April 2012 at 12:09 said...

haha. basikal baru, boleh.
sbb sy basikal tua hahaha

 

aL sYa Copyright © 2011 Blog aL sYa Yang Punyaa